Michael Schur ve Fremulon Kimdir? -Mini Biyografi

Evet, sevgili modern sitcom severler. Sitcom dünyasını ele geçirmiş olan HIMYM ve Friends dışındaki sitcomların altında Michael Schur ‘un olduğunu biliyor muyuz?

Fremulon ve Yapımları

Son dönemde oldukça revaçta olan Brooklyn Nine-Nine, şüphesiz ki hayatta her an için bir gif’e sahip olan The Office, felsefi çıkmazları ve getirdiği farklı soluk ile The Good Place  ve The Office’nin ebedi dostu, ezeli rakibi Parks and Recreation gibi yapımların arkasındaki isimlerin başında gelen kişidir Michael Schur. Kapanıştaki “Not a Doctor” Fremulon yazısına kadar izlediğimiz bu efsane sitcomların her biri Michael Schur’un geçmiş.  Oyuncu kadrosu, işleniş, bakış, tema gibi unsurlardan anlamış bulunuyoruz zaten.

Diğer Yapımlardaki Yeri

Michael Schur henüz 45 yaşında genç bir yapımcıdır. 2 kez Primetime Emmy ödülüne ve sayısız adaylığa sahiptir. Ayrıca bir karakter oyuncusudur yani ekzantrik rollerin baş adamıdır. Ağırlıklı olarak yazar olarak görsek de son yıllarda yapımcı/yönetmen rolüne bürünmüş. 97-2004 arası Saturday Night Live’de yazarlık yapan Michael Schur, 2008 yılı itibariyle kurduğu FREMULON şirketi ile HIMYM ve FRIENDS tekelindeki sitcom dünyasına başarılı bir giriş yapmış bulunmakta. The Office’te 14 bölüm yazarlık yaptı ve 13 bölüm Mose Schrute’u canlandırdı. Black Mirror dizinin ise “Nosedive” bölümünün yazarıdır. Sinema dünyasında aktörden yönetmene, yazardan prodüktere değişik rollere girmeyi seven birisi anlayacağınız.

Michael Schur Tarzı

Her bir sitcomun kendi içinde çok özel ögelere ve kitlelere sahip olduğunu görmek çok da zor değil. The Office için sadece yazarlık yapmış olsa bahsi geçen diğer 3 yapım için baştan ayağa uğraşılmış. Her biri kendi içinde özel konulara sahip ve bu temalarda çok kendine özgü fikirler inşa ederek hayatlarımızda yer edinmiş. Örneğin Parks and Rec politik mockumentary (alaycı belgesel) çerçevesinde ilerlerken, The Good Place felsefi çıkmazlar ve yenilikçi fikirlerin harmanlanmış hali diyebiliriz. Brooklyn Nine-Nine’ın tutulmasındaki en büyük sebep ise elbette standart sitcom temalarından sıyrılırken içten bir yol izlemesi ve güncel problemlere güncel çözümler üreterek mesajını iletip seyirci iletişimini güçlü tutabilmesidir. Hem realiter hem de hayal dünyasının ne kadar güçlü olduğunu yapımlarındaki çeşitlilikten okuyabilirsiniz.

Bahsi geçen dizilerde bizi en çok içine çeken olay ise oyuncu kadrosunun benzerliğidir. Sevdiğimiz oyuncuları sevdiğimiz yapımlarda görünce o gelen tanıdık tatlı his sitcom-severlerin vazgeçilmezi diyebiliriz. Sanki bir aile şirketi, Anadolu Tat 1071 tarzı misali. Özetle farklı fikirleri farklı temalarla ince işlenmiş bir şekilde hayata geçiren Michael Schur, umarım başarılı yapımlar üretmeye ve bizleri ekran başına kilitlemeye devam eder.

Siz de sitcom-severlerdenseniz ve farklı sitcom tadı almak istiyorsanız sizi Community yazımızı okumaya davet ediyoruz. Neşe ile kalın!

Total
0
Shares
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Önceki

Epic Games, Apple'a Dava Açtı

Sonraki

Transhümanizm: İnsanlık 2.0